piątek, 1 lutego 2013

1146. Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej, bardzo smaczna...


  •  kapusta pekińska
  • 1  jabłko
  • 2-3 niewielkie marchewki
  • 1 średni por 
  • 2-3 łyżki oleju z pestek słonecznika
  • 1-2 łyżeczki soku z cytryny  
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól, pieprz
Kapustę i pora  poszatkować. Jabłko i marchewki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Wszystkie warzywka razem wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem, zalać surówkę i dokładnie wymieszać.

11 komentarzy:

  1. smacznie wygląda, w sam raz do obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pekińskiej uwielbiam chyba najbardziej wszelkie suróweczki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też...a zostało jeszcze kawałek kapusty[ była strasznie duża] i jutro coś z niej zrobię, ale jeszcze nie wiem co..

      Usuń
  3. O lubie pekinkę ,ale takiej wersji jeszcze nie jadłam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglada bardzo apetycznie:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyszła mi straszna DRYZDA !!!! co mam zrobić ????? Wlałam chyba z 0,5 l octu . Pomóż !!!!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii ..